Of het nu je leven is, je trainingsschema of je werkzaamheden zijn … In de huidige tijd kun je absoluut winst halen door je zelf herstellend vermogen te verbeteren!

Stap 1 begint al bij het realiseren dat trainen, je werk of de dingen die je “moet” doen niet heilig zijn. Trainen en andere zaken geven alleen verbetering/ resultaten/ voldoening als het lichaam in gezonde/ fitte staat verkeerd. Door in je dagelijkse leven bewust te werken aan je zelf herstellende vermogen, beperk je de schade van langdurig en intensief leven aan je lijf en geest.

Deepak Chopra en Rudolph Tanzi schreven er een boek over: Het zelfhelend vermogen.


Deepak Chopra
Deepak Chopra heeft meer dan vijftig boeken geschreven, die zijn vertaald in ruim dertig talen. Vele hebben op de bestsellerlijsten van The New York Times gestaan. Ook in Nederland is Chopra de grootste auteur op het gebied van zingeving. Deepak Chopra is een van de belangrijkste leraren die de oosterse wijsheden doorgeeft aan de westerse wereld. 

Deepak Chopra schrijft in zijn boek o.a. het volgende:
Aan de genezer in ons allen. ´Door iedere dag bewuste keuzes te maken kunnen wij ons immuunsysteem versterken en onszelf zo beschermen tegen ouderdomskwalen, (resistente) bacteriën, epidemieën en schadelijke milieu invloeden (denk hierbij ook aan intensieve sportbeoefening en stress)´ Je neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid. Dit maakt dat je gelukkig oud kunt worden. Is dat niet waar het leven om draait? Dat je kunt blijven genieten, je lichaam klachtenvrij is en je geest helder blijft.

Binnenkort opent het TAC Triathlon/ Training Advies Centrum zijn deuren. Onze visie op de intensieve triathlon sport en het aanbieden van een coachings-/ trainingsschema traject is naast doelgericht en efficiënt trainen, het zo sterk mogelijk houden van jouw immuunsysteem.
Belangrijk in onze aanpak dit te realiseren zijn:
– Herstelweken en deze zo efficiënt mogelijk uit te voeren,
– Voedzame voeding die goed is voor jouw zuur/ base evenwicht, of te wel voeding die langdurige verzuring tegengaat met alle gevolgen van dien.
Wist je bijv. dat langdurige verzuring een ideale bodem voor bacteriën en virussen is? Vraag jezelf eens af waarom veel triatleten in de weken voor de wedstrijd verkouden/ grieperig zijn??? Of mensen ziek op vakantie worden na een hele drukke arbeidsperiode (stress werkt absoluut verzurend).
– Welke fysieke en psychische obstakels kom je in de fases van jouw trainingstraject tegen en hoe deze aan te pakken. Geen onnodige stress.

Conclusie: Onze missie is om jou gezond, fit, gemotiveerd en in topvorm aan de start van jouw wedstrijd, op je werk of in je dagelijkse leven te krijgen. Want alleen dan gaan we die pr’s breken, gaan we mooie herinneringen maken, kunnen we genieten! Maar ook met plezier weer naar de volgende wedstrijd of dag toewerken.

Geïnspireerd/ geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met ons voor een mooie samenwerking en advies.

[contact-form-7 id=”630″ title=”Samenwerking trainingstraject”]