Met massage jouw totale lichaam in beeld

Wil je een goede sport- of ontspanningsmassage of een klachtenbehandeling, dan ben je van harte welkom in mijn massagepraktijk. Ik ben vanaf 2007 naast opgeleid sportinstrukteur ook gediplomeerd (sport)masseuse. Ik heb aansluitend NGS sportmassage diverse vervolg opleidingen/cursussen gedaan zoals bindweefsel-, triggerpoint massages en het behandelen van nek- en schouderklachten. Daarnaast is mijn opgedane kennis uit de opleiding tot Shiatsu-therapeut een enorme waardevolle aanvulling op de manier van kijken naar lichaam en geest als geheel.

Kom je maar niet van die ene klacht af?

Waar artsen of fysiotherapeuten zich richten op één bepaald deel van het lichaam, kijk ik vanuit mijn sportachtergrond en massage opleidingen graag met een totaalblik naar het lichaam. Klachten uit het onderbeen kunnen namelijk ook uit de heup of de rug komen, of vanuit andere zaken. Ook is het niet altijd gezegd dat zware spierpijn met (te) zware training te maken heeft. Het kan mede veroorzaakt worden door een verkeerd voedingspatroon en de hierdoor ontstane verzuring. Heb je een specifieke klacht waar je maar niet vanaf komt, dan kan ik je behandelen en/of indien gewenst een gedegen sportadvies geven. Heb je bijvoorbeeld:

 • Vaak spierpijn of ben je stram/stijf na het sporten (traag herstel)
 • Het gevoel dat je sportprestaties niet verbeteren
 • Een blessure of pijnklacht die maar niet over gaat
 • Snel last van vermoeidheid
 • Last van slecht slapen

dan is het zuur/base-evenwicht in je lichaam uit balans. Door langdurige verzuring (door overbelasting, stress, een verkeerd voedings- en eetpatroon) functioneert je lichaam niet meer optimaal. Klachten gaan niet meer over, sportprestaties worden niet beter, voeding valt verkeerd en of heeft een negatieve uitwerking. Deze en vele andere verstoringen beletten jou om in balans te komen en klachtenvrij te leven.

Behandelingen waar je lichaam écht iets mee kan

Hoe kan ik je helpen bij een wens of klacht? Bij een eerste gesprek bekijken en bespreken we jouw probleem. Ik kan je vervolgens op meerdere manieren helpen, waarbij je ook baat kunt hebben bij een combinatie van deze behandelingen. Alle therapieën zijn gericht op het aanpakken van stijfheden en chronische blessures/overbelasting, het verwijderen van toxines en chronische verzuring. Dit doen we door het zelfherstellend vermogen van het lichaam te verbeteren.

 • Herstelbevorderende (diepe) massages en cupping (Sport)massages kunnen diep inwerken op de spieren en zorgen dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd. Dat helpt je lichaam om sneller te herstellen. Cupping is een methode voor het losmaken van je bindweefsel.
 • Voedingsadvies Wist je dat heel veel fysieke klachten voortkomen uit verkeerde voeding? Van verkeerde voedingsmiddelen kan je lichaam stress ervaren en dat kan zich uiten in gewrichtspijnen, snel vermoeid zijn, disbalans in hormonen waardoor je gejaagdheid ervaart enzovoort. Een gezond en fit lichaam maak je dus niet alleen ‘van buiten’ door training, maar ook ‘van
 • Sportadvies of personal training Ik kan sportadvies of personal training op maat bieden voor dergelijke klachten. Met mijn kennis van bewegingsfysiologie kan ik je laten zien hoe jouw lichaam werkt en welke trainingsaanpak bij je past.
 • Intensieve samenwerking met Triathlon Advies Centrum, dat letterlijk slechts één deur verder zit.
 • Ook kun je denken aan doorverwijzing voor full body infraroodtherapie of Bemer vasculaire stimulatie therapie. Deze laatste helpt om afvalstoffen/ lactaten ook uit de microbloedvaten in je lichaam af te voeren. Hier wil ik je graag in een persoonlijk gesprek alles over vertellen.
  Bij deze link kun je meer info over deze aanvullende therapieën vinden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en of we voor jou wat kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

[contact-form-7 id=”12″ title=”Meer info over herstel therapieën”]