Ruim 12 jaar gediplomeerd en ervaren in het geven van sportmassages – klachtenbehandelingen – ontspanningsmassages.

Sinds oktober 2019 zijn daar enkele therapieën bij gekomen. Alle therapieën zijn gericht op het aanpakken van stijfheden en chronische blessures/ overbelastingen, het verwijderen van toxines en chronische verzuringen. Dit doen we door het zelfherstellend vermogen van het lichaam te verbeteren.

Indien er sprake is van langdurige (chronische) verzuring (overbelasting, stress, verkeerd voedings- en eetpatroon, overmatig of onjuist sporten/ belasten van het lichaam, slecht slapen, kortom; het uit balans brengen van het zuur/ base evenwicht van je lichaam) functioneert het lichaam niet meer optimaal.
Klachten gaan niet meer over, sportprestaties worden niet beter, voeding valt verkeerd en of heeft een negatieve uitwerking (je krijgt bijv. branderige ogen of wordt erg slaperig) etc. Het lichaam is ontregelt.
Om dit proces te keren zul je diverse tools aan moeten pakken.
Te beginnen met een uitgebreide intake waarin we problemen boven water krijgen.

Ten tweede zal ik duidelijk maken dat je darmen en darmflora essentieel zijn in de bescherming van je lichaamscellen, toxines, bacteriën en virussen.
Overbelasting door foutieve en te veel voeding in de darmen zorgt voor verhoogde belasting op de lever. De taak van de lever is o.a. het regelen van hormonen. Deze wordt verstoord door een niet goed werkende darmfunctie en er ontstaan disbalansen in je hormonen. Denk bijv. aan verhoogd cortisol; jouw stresshormoon, opgejaagdheid, snellere veroudering, vermoeidheden, verminderd herstel na inspanningen. Deze en vele andere verstoringen beletten jou om in balans te komen en klachtvrij te leven.

Daarom bieden wij (Triathlon Advies Centrum en In-Beweging) een totaal pakket aan herstel bevorderende therapieën, om jou weer vóóruit te helpen.

Totaal pakket

HOUDINSANALYSE en INTAKE
knelpunten in het lichaam boven water te krijgen

NATUURGENEESKUNDIGE SUPPLEMENTEN
Ter verbetering van darmstelsel, lever- en nierfunctie en ontzuring. In samenwerking met natuurgeneeskundig centrum Healthynez.nl te Beverwijk

BEMER VASCULAIRE STIMULATIE THERAPIE
Microcirculatie is cruciaal voor de bloedsomloop bij de mens en speelt zich af in het zeer wijdvertakte netwerk van de fijnste bloedvaten. Hierin worden de lichaamscellen voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en het is tegelijkertijd de belangrijkste transportweg voor het afvoeren van afvalstoffen.
Een beperkte microcirculatie kan tal van ziekten veroorzaken of verergeren. BEMER stimuleert een beperkte vasomotie (pompbeweging van de bloedvaten) en bewerkstelligt daarmee een verbetering van de microcirculatie.
Bemer therapie is wetenschappelijk onderzocht in het Berlijnse instituut voor microcirculatie, door Prof. R. Klopp

FULL BODY INFRAROOD THERAPIE.
Essentieel in het proces van detoxen en ontzuren van je bindweefsel. De warmtestralen van de infraroodstaling dringen door tot in onze lichaamscellen en zetten daar moleculen in beweging. Vervolgens gaat het lichaam aan de slag om deze warmte weer af te voeren. Het lichaam gaat zweten en verliest lichaamsvocht, dit vocht bestaat voor 80% uit water en voor 20% uit afvalstoffen. Infraroodtherapie is één van de meest effectieve methoden om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen.

ZUURSTOFTHERAPIE NAAR PROF.DR VAN ARDENNE
De helende werking van zuurstof is al reeds tientallen jaren bekend. Zuurstof is de basis van het leven en heeft een sterke vitalisering en regenererende werking op onze lichaamscellen. De zuurstoftherapie is bedoeld om de doorbloeding in het weefsel te verbeteren zodat de voedingsstoffen die je binnen krijgt beter worden opgenomen. Door middel van een ionisator wordt 4 L-zuurstof per minuut via een masker toegediend. Tijdens deze therapie is beweging belangrijk. Dit passen we in de praktijk toe door middel van wandelen/ joggen op een loopband/ eigen meegenomen racefiets.

HERSTEL BEVORDERENDE MASSAGES EN CUPPING
Cupping voor het losmaken van je bindweefsel en hierdoor belangrijk in het detoxen van het lichaam, éénzelfde geldt voor de massages. Deze hebben een diepte werking in de spieren en helpen hierbij mee aan het verwijderen van langdurige zuren.

ADEMHALINGSTHERAPIE
Terwijl jij op de Bemermat ligt, krijg je gelijktijdig training in het verbeteren van je Nervus Vagus, of te wel de zenuw die verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel.

BEGELEIDING EN COACHING BIJ HET OMSCHAKELEN NAAR EEN ANDERE VOEDINGSWIJZE
Dit doen we door gebruik te maken van de inzichten en zeer succesvolle recepten van Rineke Dijkinga, orthomoluculair en natuurgeneeskundige.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en of we voor jouw wat kunnen betekenen? Maak dan een afspraak of stel je vraag hieronder.