Gun je lichaam een goede start

Wil je weten wat er mogelijk is met jouw lichaam of heb je een specifiek sportdoel en weet je niet hoe je dat op een verantwoorde en effectieve manier kan halen? Dan kan ik je op de volgende manieren helpen:

  • Geven van een gedegen sportadvies waarmee je zelfstandig verder kan: hiervoor maken we een afspraak, waarbij ik uitgebreid de tijd neem om jou wensen en doelen binnen jouw eigen sport goed in beeld te krijgen. Vervolgens kan ik een plan op maat voor je opstellen met bijvoorbeeld specifieke oefeningen, trainingsopbouw, voedingsadvies etc. die je helpen verbeteren in je eigen sport. Met dit trainingsplan kun je dan zelf aan de slag in je eigen sportschool of trainingslocatie. Natuurlijk kun je je vorderingen altijd met mij terugkoppelen als je daar behoefte aan hebt.
  • Volgen van een of meer personal trainingen: heb je een doel maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dan kunnen enkele personal trainingen op mijn trainingslocatie een zet in de goede richting zijn. Ik laat je inzien hoe jouw lichaam functioneert en wat ervoor nodig is om jouw doel te behalen.

Waarom een advies en/of training op maat?

Waarom is een advies of training op maat zo belangrijk? Omdat het heel belangrijk is om te beseffen vanaf welk punt je start. Vaak wordt er bij het halen van een sportdoel alleen gefocust op het einddoel. Dat zie ik bijvoorbeeld regelmatig bij hardlopers, zowel bij beginners als ervaren lopers. Je wilt bijvoorbeeld 10 kilometer kunnen hardlopen, en je wilt dat het liefst ook binnen een bepaalde periode halen. Maar hoe vaak komt het niet voor dat, meestal op het moment dat je lekker op weg bent naar die 10, er onverwachts een vervelende blessure opduikt. En dat die ondanks rust steeds opnieuw opspeelt?

Kortom: wil je sporten met respect voor je lichaam en het echt fit en sterk maken, weet dan vanaf welk punt je start! Bij het sportadvies of de personal training kan ik bijvoorbeeld een analyse van je houding in rust en beweging maken. We kijken ook naar je achtergrond als het gaat om bewegen. Ben je iemand die al vanaf zijn jeugd veel bewogen heeft of juist niet? Kamp je met een blessure uit het verleden? Heb je een bevalling achter de rug?

Basiskracht en rompstabiliteit vormen altijd de basis

Als voormalig triatleet weet ik als geen ander hoe je de voorwaarden moet creëren om je lichaam naar een bepaalde prestatie te brengen, of die nu klein (pijnvrij sporten) of groot is (internationale triatlons lopen). De allerbelangrijkste voorwaarden en daarmee de basis van mijn aanpak liggen in het creëren van een bepaalde basiskracht in je lichaam en goede stabiliteit van je romp. Zonder basiskracht is er geen stabiele houding van je lichaam mogelijk en moet je lichaam veel compenseren, waardoor spieren en gewrichten sneller overbelast raken.

Het complete plaatje


In het personal training traject kan ik je ook adviseren gebruik te maken van een van de andere aangeboden therapieën van In-Beweging, als deze jouw doel beter helpen te behalen. Denk hierbij aan het volgen van trainingen in het bootcampbos, het verminderen van stijfheden met massages als deze jouw houding bij krachtuitvoeringen in de weg staan. Ook kan ik je adviseren met betrekking tot voeding (zie massages en hersteltherapie).

Heb je lichaam lief!

Ik werk graag voor en met mensen die een oprechte drive tot verbetering voelen en bereid zijn hiervoor te werken. Commitment van beide kanten is belangrijk. Als jij gelooft in het (samen) kunnen halen van jouw doel, dan is het daadwerkelijke halen een kwestie van tijd! Kortom: heb jouw lichaam lief en gun het ook de tijd om aan de trainingen te wennen.

Bekijk hier de tarieven voor sportadvies en personal trainingen. Wil je meer weten of een afspraak plannen om kennis te maken? Bel, mail of stuur me een appje (06 28330132).

Telefoon nummer
Naam
Adres
Postcode, Plaats