Het is belangrijk om je lichaam regelmatig te ontdoen van afvalstoffen. Afvalstoffen zorgen voor verzuring van je bindweefsel en ontstaan na intensief sporten, bij overmatig eten, veel suikers, na alcohol of koolzuurhoudende dranken, medicijngebruik, maar ook na emotionele stress of andere stressvormen et cetera. Als je lange tijd doorgaat zonder aan herstel van afvalstoffen te werken ontwikkel je vanzelf klachten. Denk aan vermoeidheden, stijfheid, vatbaarder voor virussen en bacteriën, daar verzuring ook ons immuunsysteem drukt. Helaas is er in onze cultuur weinig aandacht voor een gezonde zuurwaarde van ons lichaam. En dus zal je hier zelf verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Bij mij kun je in ieder geval terecht voor een aantal therapieën die je algehele zuurgraad zullen bevorderen.

BEMER VASCULAIRE STIMULATIE THERAPIE
Microcirculatie is cruciaal voor de bloedsomloop bij de mens en speelt zich af in het zeer wijdvertakte netwerk van de fijnste bloedvaten. Hierin worden de lichaamscellen voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en het is tegelijkertijd de belangrijkste transportweg voor het afvoeren van afvalstoffen.
Een beperkte microcirculatie kan tal van ziekten veroorzaken of verergeren. BEMER stimuleert een beperkte vasomotie (pompbeweging van de bloedvaten) en bewerkstelligt daarmee een verbetering van de microcirculatie. Zie filmpje hieronder.
Bemer therapie is wetenschappelijk onderzocht in het Berlijnse instituut voor microcirculatie, door Prof. R. Klopp

Je ziet hier een verstopt bloedvaatje binnen 1,5 minuut tijdens een bemer behandeling weer gaat stromen. In je lichaam zitten tal van deze verstopte bloedvaatjes. Stress, overmatige sporten/ verzuring/ medicatie, verkeerde (o.a. verzadigde vetten) en teveel voeding, overbelasting op spieren door verkeerde houding zijn oorzaken van het verstopt raken van je microcirculatie en leiden tot doorbloedingsproblemen/ stijfheden en op de duur tot blessures.

FULL BODY INFRAROOD THERAPIE.
Essentieel in het proces van detoxen en ontzuren van je bindweefsel. De warmtestralen van de infraroodstaling dringen door tot in onze lichaamscellen en zetten daar moleculen in beweging. Vervolgens gaat het lichaam aan de slag om deze warmte weer af te voeren. Het lichaam gaat zweten en verliest lichaamsvocht, dit vocht bestaat voor 80% uit water en voor 20% uit afvalstoffen. Infraroodtherapie is één van de meest effectieve methoden om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen.

Ik maak gebruik van een infrarood sauna die op de juiste lichaams- nanometer golflengte straalt. Hiermee behaal ik een beter resultaat als de infrarood sauna’s welke je in openbare sauna’s treft.

ZUURSTOFTHERAPIE NAAR PROF. DR VAN ARDENNE
De helende werking van zuurstof is al reeds tientallen jaren bekend. Zuurstof is de basis van het leven en heeft een sterke vitalisering en regenererende werking op onze lichaamscellen. De zuurstoftherapie is bedoeld om de doorbloeding in het weefsel te verbeteren zodat de voedingsstoffen die je binnen krijgt beter worden opgenomen. Door middel van een ionisator wordt 4a 5 L-zuurstof per minuut via een masker toegediend. Tijdens deze therapie is beweging belangrijk. Dit passen we in de praktijk toe door middel van wandelen/ joggen op een loopband/ eigen meegenomen racefiets.

HERSTEL BEVORDERENDE MASSAGES EN CUPPING
Cupping voor het losmaken van je bindweefsel en hierdoor belangrijk in het detoxen van het lichaam, éénzelfde geldt voor de massages. Deze hebben een diepte werking in de spieren en helpen hierbij mee aan het verwijderen van langdurige zuren.

ADEMHALINGSTHERAPIE
Terwijl jij op de Bemermat ligt, krijg je gelijktijdig training in het verbeteren van je Nervus Vagus, of te wel de zenuw die verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel.

BEGELEIDING EN COACHING BIJ HET OMSCHAKELEN NAAR EEN ANDERE VOEDINGSWIJZE
Dit doen we door gebruik te maken van de inzichten en zeer succesvolle recepten van Rineke Dijkinga, orthomoluculair en natuurgeneeskundige.